dimecres, 17 d’octubre del 2018










Com funciona la nostra societat? (Ludovic Forès 2 Bat)





Crec que la nostra societat segueix sempre uns estàndards de repetició i còpia de tot el que ha passat en una escala o un context diferent. I no només es repeteix la història sinó que també es repeteixen models de conducta.

L'esser humà es mou dintre d’una societat classificadora que, d’entre altres divisions classifica a les persones segons la seva normalitat, quan dic normalitat em refereixo al fet que no destaca entre els seus iguals, i quan ets classificat de "no normal" dona la sensació de soledat però no és realment soledat sinó que és exclusivitat, tot i això per por a ser menyspreat o apartat tenim la necessitat d’estar integrats.

Per assolir la integració, o sigui la mediocritat, acostumem a actuar "copiant" als nostres ídols, d’aquesta manera et sents cohesionat dintre dels teus iguals. Però aquesta conducta no sempre pot ser bona, ja que impedeix la creativitat i crea tendències que a vegades són insostenibles, com per exemple el cotxe és el vehicle de transport utilitari per excel·lència d’aquesta dècada i no és de cap manera el vehicle més adequat pel dia a dia, ja que a més a més de no ser ecològic congestiona el tràfic i no esta pensat perquè de les seves cinc places només se n'ocupi una. A més a més disposem d’un gran ventall d’oportunitats més barates, eficients i ecològiques com per exemple el transport públic o fins i tot vehicles unitaris com motos o bicicletes. Això ens demostra que les masses són manipulables i que no sempre trien l’opció més adequada sinó la més acceptada.

Com a conclusió podria dir que com que no es pot ser diferent amb tot perquè en conseqüència surts exclòs, si jugues dintre d’uns marges de la normalitat i destaques no seràs diferent sinó que seràs original.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada